Beykoz'un SİT alanından çıkartılarak, bina taban ve oturumunun aynı zamanda kat adedinin arttırılması için 3 ay önce imza kampanyası başlatan Beykozlu Çankırılılar Dernek Başkanı Bilal Karabacak, Kavacık Muhtarı Yusuf Kesici ve muhtarların önderliğinde toplanan imza kampanyasında, 10 bin imzaya ulaşıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beykoz'a gelecek olmasıyla birlikte, toplanan imzaları Cumhurbaşkanı'na verme hazırlığında olan heyet basın açıklaması yaptı.


Basın açıklamasına, Beykozlu Çankırılılar Dernek Başkanı Bilal Karabacak, Kavacık Muhtarı Yusuf Kesici, Ortaçeşme Muhtarı Fahrettin Akhan, Tokatköy Muhtarı Galip Bekaroğlu, Dereseki Muhtarı Yakup Özdemir ve Sedat Kuvel katıldı.



Çankırılılar Dernek Başkanı Bilal Karabacak: "Yaklaşık 3 buçuk ay önce başlatmış olduğumuz bu imza kampanyasını başlatırken, bunu TBMM'ne sunmaktı amacımız. Beykoz'da AK Parti İlçe Kongresi'nin yarın yapılacak olması ve Cumhurbaşkanımızın katılmasından dolayı bunu değerlendirelim dedik. AK Parti İlçe Başkanımız Mustafa Gürkan ve Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek ile yapmış olduğumuz istişare sonucu, Cumhurbaşkanımıza sunma talebinde bulunduk." dedi.




Ortaçeşme Muhtarı Fahrettin Akhan: "Biraz serzenişte bulunacağım. Dernek Başkanlarına ve muhtarlar, ne olurdu sahip çıksaydık ve daha iyi bir ortamda bu işi geliştirseydik daha iyi olmaz mıydı? Yarın o protokolde hepsi gelecek, oturacaklar ama niçin bizden, bu çalışmadan korktular.




Kavacık Muhtarı Yusuf Kesici: 3.5 ay önce ziyaretime gelip, bir imza kampanyası başlatalım mı diye  sorduklarında neden olmasın, hemen başlayalım dedim. Belediye Başkan Yardımcısı Salih Elmas'tan bilgi alarak imza kampanyasına başladık. Kanaat önderleri, dernek başkanları, muhtarlar da olsaydı çok daha  çözüm odaklı olurdu. Ama olsun okyanusta  damla misali elimizden geleni yaptık. Buna bazı kesimler farklı boyutlara getirmeye çalıştı ama herkes davet edildi ama katılmadı arkadaşlar. Bana göre biraz daha devam edebilirdi ama Cumhurbaşkanımızın yarın Beykoz'a gelecek olmasından dolayı Betpipo bitirdik. Bu kampanya, Beykoz'u ve hükumetimizi kurtaracak bir kampanya olacaktır. Biz, Beykoz talan edilsin yada yok olsun istemiyoruz. Daha derli toplu konutlar yapılabilinir mi diye bu kampanyayı düzenledik" ifadelerini kullandı.




Tokatköy Muhtarı Galip Bekaroğlu: "Beykoz Belediyesi'nin çıkartmış olduğu imar planları halkı memnun etmemiştir. Anayasadan kaynaklanan yasalarla çıkmıştır. Bu Beykoz'un mülkiyet sorununu çözmüyor. Aslında çıkan imar 1000/15 ama halkımız %15 olarak algılıyor halen. Zaten çok küçük yerleşim alanları var ama insanlarımız daire ve ev sahibi olacağına inanmıyor. Bu imza kampanyası ile halkımız bilinçlenmiş oldu" şeklinde konuştu.




Dereseki Muhtarı Yakup Özdemir: "Dereseki halkımız ile yaşamak istiyoruz. 3'ncü derece SİT alanı olan yerlerin bazıları 1'nci derece SİT alanı olmuştur. 1'nci derece SİT alanlarının kalkmasını istiyoruz. 2B sorunumuz var! Biz tapuları alamadık. 2 Bin TL. yatırmıştık ama o paralar kaldı, bizler bu sorunların düzelmesini istiyoruz. İmza kampanyasını da destekliyoruz" dedi.




Sedat Kuvel: "Darbecilere, darbe yapan Beykozlular, 2960 sayılı yasanın iyileştirmesini istiyoruz. 1980'lerde yapılmış darbe yasasının düzeltilmesini istiyoruz" dedi.


Editör: TE Bilisim