İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Beykoz Poyrazköy Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörüm Bölgesi Uygulama İmar Planı Değişikliği ve Poyrazköy Balıkçı Barınağı İmar Planı 24 Nisan 2015'de askıya çıkmıştı.


Poyrazköy Balıkçı Barınağı ve Çekek Yeri, 2 milyon 165 bin liraya yenilenecek. Beykoz Poyrazköy Balıkçı Barınağı projesi için ÇED süreci başladı… İşte yeni projeden detaylar…


Poyrazköy Balıkçı Barınağı ve Çekek Yeri İnşaatı projesinin tanıtım dosyası İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunuldu. Bakanlık tarafından 17. Madde gereği incelenen dosya uygun bulundu ve projeye dair ÇED süreci başlatıldı.

Poyrazköy Balıkçı Barınağı kaça mal olacak? 

Poyrazköy Barınak ve Çekek Yeri Proje Bedeli, 2 milyon 165 milyon TL olarak belirlendi.

Projede neler var?

Çekek Yeri Projesinde, barınağa denizden emniyetli girişi sağlayacak fenerler, balıkçı gemilerinin düzenli ve emniyetli bir şekilde yanaşabileceği nitelikte rıhtım ve iskeleler, rıhtım ve iskelelerde gemileri bağlamaya elverişli mapa ve babalar, yeterli derecede aydınlatılmasını sağlayacak elektrik direkleri ve gerektiğinde gemilere su ve
elektrik bağlantısı yapılabilecek tesisat ve ağ kurutma alanlarının bulunması zorunlu.

Ek olarak, imkanlar dahilinde; barınak işletmecisinin zaruri ihtiyaçlarını giderebileceği alanları içeren işletme binası, tesisten faydalanan balıkçıların dinlenmeleri için kullanılacak balıkçı lokali, ürünün aktarımı süresince kullanılacak soğuk hava deposu ve buz üretim alanı, av kapasitesinin en az yüzde 10’unun satışını yapabilecek kapasiteye sahip balıkhane veya balık satış yeri, kasa yıkama yeri ve deposu, ağ tamir yeri ve deposu, balıkçı gemisi tamir yeri, balıkçı gemilerinin ihtiyacını karşılayacak akaryakıt pompası, ilk yardım imkânı ve yangın söndürme sistemi ile Bakanlık faaliyetlerinin yürütülmesi için kullanılacak balıkçılık idari binasının bulunması da zorunlu.

Bu doğrultuda bahsedilen yapılar için 200 metrekarelik kapalı alan oluşturulacak.

Proje ne zaman bitecek?

Proje bonus veren siteler yapım çalışmalarının 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Ancak projenin kamu yatırımı olması nedeniyle inşaatın tamamlanması kamu bütçesi ve ödeneklere bağlı olduğundan bu Goldenbahis sürenin aşılması mümkün olabildiği gibi kısalması da muhtemel…

Barınak ve çekek yerini kim işletecek?

İnşaat tamamlandıktan sonra işletilmek üzere; 28.10.2008 tarih ve 27038 sayılı R.G. yayımlanarak yürürlüğe giren Balıkçı Barınakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Hükümleri Madde 8 uyarınca; Balıkçı barınakları sınırları, yüzölçümü, üst yapı tesislerinin gösterildiği vaziyet planıyla birlikte, Bakanlık ile Ulaştırma Bakanlığının olumlu görüşlerine dayanılarak, Maliye Bakanlığınca öncelikle balıkçı barınağının mülki idare sınırları içerisinde bulunan ve ortakları orada ikamet eden, en az on iki aydan beri faaliyette bulunan, münhasıran su ürünleri ile iştigal eden ve otuz günlük ilan süresi içerisinde kiralamak için müracaat eden su ürünleri kooperatif veya kooperatif birliklerine, on yıldan az ve yirmi beş yıldan fazla olmamak üzere açık pazarlık usulüyle kiraya verilir. Hükümleri uyarınca Su Ürünleri Kooperatifine, veya yine madde 8 uyarınca; Su ürünleri Kooperatif ve birlikleri ilan edilen süre içinde kiralama talebinde bulunmadığı veya gerekli Şartları taşımadıkları takdirde barınak, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu gereğince Maliye Bakanlığı tarafından talep bulunması halinde öncelikle yerel yönetimlere aksi takdirde diğer gerçek ve tüzel kişilere kiralanmak üzere ihale edilir, Hükümleri uyarınca da Belediye ya da gerçek veya tüzel kişilere de devredilebilecek…





 
Editör: TE Bilisim