Beykoz'da Halk Eğitim Merkezi'nin kurslarına katılan kursiyerlere okuma yazma belgeleri verildi.

Sunuculuğunu Ozan Derviş'in yaptığı programda, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Okul Betkanyon Aile Birliği Başkanı Taner Mert, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu ve muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.



Törende konuşan Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, "Devletimiz mukayese kabul edilemeyecek şekilde aşama kaydetti. Birçok insan geçmişteki olumsuzluk ve imkansızlar nedeniyle okuma yazma öğrenememişti. Bunu benim annem de yaşadı. 75 yaşındayken annem de kursa giderek okuma yazma öğrendi." dedi.

Beykoz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mamur ise Beykoz'da son 2 haftada 29 kurs açıldığını ve 298 kişinin kayıt yaptırdığını belirtti.



Mamur, "Kurslarımızdan her ay 30-40 kişi belge alıyordu. Cumhurbaşkanımız ve eşinin yapmış olduğu duyurunun ardından şu anda 29 kurs açıldı, 298 kişi bu kurslara kayıt oldu. Mayıs ayının ortalarına kadar bu seferberlik devam edecek. Başvuru yapmak isteyen herkes bu kurslara gelebilir." ifadelerini kullandı.



Kursa katılan 82 yaşındaki Fatma Özbakır, en büyük hevesinin kendisinin el yazısı yazarak okumak olduğunu belirterek, "En büyük hevesim, kendim yazıp okuyabilmek istiyorum. Bunun için geldim. Bize böyle imkanlar veren herkese teşekkür ediyorum. 3 tane kız evladım var, hepsine liseyi okuttum. 2 tane torunum üniversiteyi bitirdi. Ben onlarla uğraşmaktan kendime vakit ayıramamıştım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

    
Editör: TE Bilisim