İstanbul halkının güvenliği Beykoz firması olan BES Teknoloji’ye emanet.

İstanbul’un 39 ilçesinde sokak güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) ve Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarının arıza, bakım ve yenileme projeleri Beykoz firması olan BES Teknoloji tarafından yürütülüyor.

Toplumsal olayların çözümünün yanı sıra kent güvenliğini yakından ilgilendiren KGYS/MOBESE’den Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı şirketlerin çıkması üzerine tüm kameraların iyileştirilmesi kararı alınmıştı. Bu kapsamda 2017 yılında KGYS/MOBESE kameralarının tüm arıza, bakım ve yenileme projesi BES Teknoloji Elektrik Elektronik Güvenlik Sistemleri tarafından üstlenildi. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Mubin Çakmak’ın yaptığı BES Teknoloji; İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’nde bulunan MOBESE Kontrol Merkezi’nde görevli mühendis ekibi, sahada bulunan hidrolik platformlu teleskopik aracı ve 39 ilçede bulunan binlerce MOBESE kameralarıyla tüm İstanbul’un güvenliğine katkı sunuyor.

FETÖ'NÜN GÖZÜ KARARTILDI

1998 yılında hayata geçirilen MOBESE’leri kuran bazı şirketlerin FETÖ ile bağlantısı çıkmıştı. FETÖ'ye bağlı bu şirketler, kurduğu her kamerayı tek bir merkezden kontrol etme, kayıtları silme, görüntüleri karartma gibi art niyetli uygulamalar yapabiliyordu. BES Teknoloji ile birlikte MOBESE'lerin yenilenmesi FETÖ'nün de gözünü karartmış oldu.

EMNİYET TEŞKİLATININ EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi emniyetle birlikte olağan üstü çaba harcayan, Oslobet 7/24 İstanbul genelinde mücadele veren BES Teknoloji ekibi, İstanbul güvenliğine çok ciddi katkı sağladı. Halen 39 ilçe ile birlikte tüm İstanbul’un güvenliğini sağlamakta olan BES Teknoloji ve emniyet teşkilatının en büyük destekçisi olan Yönetim Kurulu Başkanı Mubin Çakmak, ülke geneli güvenliği önemli olan birçok projeye de destek veriyor.

Editör: TE Bilisim