Beykoz Belediyesi eski hükümlü, ihtiyaç sahibi ve madde bağımlılığından kurtulan ilçe sakinlerini topluma kazandırma ve iş edindirme amacıyla 14 seyyar simit ve mısır arabası dağıttı.

Beykoz Belediyesi tarafından eski hükümlü, ihtiyaç sahibi ve madde bağımlılığından kurtulan ilçe sakinlerine dağıtılan seyyar simit arabalarıyla istihdama katkı da yapıldı.

15 Temmuz Şehitler Meydanında (Beykoz Belediye Meydanı) dağıtılan simit arabası teslim programına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, başkan yardımcıları, başkan danışmanları, belediye personeli, simit arabası alanlar ve aileleri katıldı.

Programda 10 simit arabası ve 4 mısır arabası olmak üzere toplam 14 araç sahibine teslim edildi.



Gorabet /> Başkan Çelikbilek: “İnsanımızı iş sahibi yapmak en büyük dileğimiz”

Programda konuşan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Sosyal belediyecilik anlamında Beykozlular için çok anlamlı hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Bütçemizin çok büyük bir kısmını sosyal yardımlarımıza ayırıyoruz. Kariyer Merkezimizde 10 yıl içinde 10 bin insanımızı 1100 firmayla anlaşarak iş sahibi yaptık. Beykoz Belediyesi bacasız bir fabrikadır. Bunlar Belediyemizin kendi insanına yaptığı hizmetlerdir. Dağıttığımız simit arabalarıyla, bir uğraşının emeğin karşılığı alınacak. Kardeşlerimiz ticareti biraz öğrenecekler. Sonrasında bu işin bereketi artacak ve daha güzel fırsatlara yol açılabilecek. Aslolan insanımızı iş güç sahibi yapmaktır. İnsanımızı iş sahibi yapmak en büyük dileğimizdir. Allah kendilerine hayırlı kazançlar nasip etsin. Kazandırdıklarını biriktirsinler. İnanın 1 lira tasarruf bile önemli ve bereketlidir. Veren el alan elden hayırlıdır. Kadere, hayata küsmeden verilen nimeti küçümsemeden veren el olmaya çalışalım. Gayretli olalım.  Allah gayretinizi artırsın, yolunuzu açık etsin. Kardeşlerimize kazanç sağlayacağını düşündüğümüz bu hizmetimizin de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim