Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'yı görevden alarak eski Paşabahçe İlköğretim Okulu Eski Müdürü Turan Akpınar'ı göreve getirdi.


Turan Akpınar Kimdir?


Turan Akpınar, Kastamonu'da doğmuştur. İlkokulunu Sarpunalıca köyünde tamamladıktan sonra ortaokulu Kastamonu'da, lise hayatını ise İstanbul'da tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kastamonu Eğitim Yüksek Okulu Sınıf Öğretmenliği ve AÖF lisans tamamlama programı ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bitirmiştir.


1990 yılında Bingöl Genç Yayla Doğrular İlkokulunda Sınıf Öğretmeni olarak göreve başladı. 1991-1994 yılları arasında Bingöl Genç Milli Eğitim Vakfı İlkokulunda öğretmen ve müdür yardımcısı görevlerini yaptı. 1994 yılından itibaren İstanbul Beykoz Fatinhoca İlkokulunda öğretmen ve yöneticilik yaptı.


Sonrasında, Paşabahçe İlköğretim Okulu ve Akbaba İsmail Özseçkin İlköğretim Okulunda okul müdürü olarak görev yaptı.


2003-2005 yılları arasında Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yapmıştır.15 Ağustos 2005 tarihinde Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Turan Akpınar, bu görevinden 24 Ocak 2012 tarihinde ayrılarak 25 Ocak 2012'de Sivas İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladı. Turan Akpınar son olarak Adana İl Eğitim Müdürlüğünde görev almaktaydı.


Turan Akpınar evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim