İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çiftçilerin milli tohumlara yönelimini artırmak amacıyla “Milli Tarım Yerli Tohum Deneme Ekimleri” projesini başlattı. Şu ana kadar 17 farklı alanda 130 dekar ekim yapıldı. Çiftçiler de yüzde 50'ye varan oranda kâr elde ettiklerini söyledi. 1 milyon dönüme yakın tarıma elverişli arazisi bulunan İstanbul'un yaklaşık 750 bin dönümünde aktif tarım yapılıyor.

İBB Muhtarlıklar Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü, tarımsal verimliliği yükseltmek,çiftçilerin milli tohumlara yönelimini artırmak ve kullanımını yaygınlaştırmak için "Milli Tarım Yerli Tohum Deneme Ekimleri” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında mısır, ayçiçeği,çeltik, kanola, buğday, arpa ve karabuğday gibi pek çok ürünün tohumu yerli olarak tarlalara ekildi. Şu ana kadar Çatalca, Silivri, Şile, Beykoz gibi ilçelerde yer alan 17 farklı alanda 130 dekar ekim yapıldı.

Daha önce İSMEK Gümüşsuyu Bahçe Bakımı sınıfı öğrencisi Telat Bayık tarafından tohum takası yöntemiyle elde edilen 65 yıllık “Tınaz Tepe” cinsi geleneksel doğal domates tohumundan üretilen fideler Beykoz Belediyesi Meyve Bahçesi’nde toprakla buluşmuştu. 

Beykoz'un 19 köyü (mahalle) bulunmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleşecek proje ile birlikte Beykoz'da çiftçilikle uğraşan vatandaşlar, kullanmadıkları arazileri tarıma kazandırması planlanıyor.
Editör: TE Bilisim