Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) tarafından organize edilen "Genç Girişimciler ile Sinop'u Geleceğe Taşıyoruz" konferansı Prof.Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konferansa SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru, SİYAD Beykoz Şube Başkanı Cemal Çolak, Dikmen Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Güleryüz, ÖNSİAD Başkanı Rasim Erdoğmuş, SİYAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Çeliker, Kağıthane Meclis Üyeleri Serkan Cantürk, Ali Ateş, AK Parti Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, SİNDEF Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Yıldırım ve çok sayıda Sinoplu katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Konferansın açılış konuşmasını SİYAD Genel Merkezi Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Çeliker gerçekleştirdi.



Çeliker yaptığı konuşmada; "Kasım ayında genel başkanımızla 2018'in planlamasını yaparken genç arkadaşlarımız için girişimcilik üzerine bir çalışma yapmak istedik. Gençlerimiz adına 6 yıldır yaptığımız futbol turnuvasından ziyade geleceğimize yönelik ne yapabiliriz dedik ve bu girişimcilik konferansının ilk adımını atalım dedik. Sağ olsun genel başkanımız da gençlere verdiği önem üzerine bunu hemen kabul etti ve gördüğünüz üzerine bu konferansımızı gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Çeliker'in konuşmasının ardından SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru konuşma yaptı.



Başkan Kuru yaptığı konuşmada; "Gençlik varsa gelecek var demektir"

"Gerçekten bugün ayrı bir heyecan Betticket hissettiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Senelerce sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptım. Bir yıldır da SİYAD da genel başkanlık görevini yürütüyorum. Birincisini düzenlediğimiz bu çalışmamızda belki ufak tefek eksiklerimiz olacaktır ama inanıyorum ki gelecek yıllarda çok daha farklı, daha kapsamlı çalışmalar yapmayı planlıyoruz.

Bugün yapılacak seminer bu işin ilk adımı olacak.  En son yaptığımız yönetim kurulu toplantısında da yol arkadaşlarıma söyledim; bu girişimcilik seminerini genç arkadaşlarımız için yapıyoruz ama muhakkak bu seminerden bizlerde bir kazanım elde edeceğiz dedim. SİYAD olarak yapacağımız çalışmalarda gençlerimiz ile ilgili çok daha fazla proje üreteceğiz. Allah izin verirse projelerimiz de gençlerimizin geleceğine katkı sağlayacak projeler olacaktır. Gençlik var ise gelecek var demektir. İnşallah yeni nesiller ile yarınlarımız, bugünden çok daha iyi olur diye ümit ediyorum." dedi.

SİYAD Genel Merkez tarafından düzenlenen "Genç Girişimcilierle Sinop'u Geleceğe Taşıyoruz" konferansına konuşmacı olarak katılan Namık Alper Esen 'dün,bugün ve yarın' konulu seminer verirken, Erol Demirtaş ise; 'Başarılı bir girişimcide olması gereken 7 altın özellik' konulu seminer verdi.

Verilen seminerin ardından Önder Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Rasim Erdoğmuş ve İş İnsanı Serkan Cantürk'te iş dünyasına nasıl girdikleriyle ilgili hayat hikayelerini anlattı.

SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru ve SİYAD Beykoz Şube Başkanı Cemal Çolak, konferans sonunda konuşmacılara ahşap gemi hediye etti.

  
Editör: TE Bilisim