Beykoz Masalı adlı kitabı ile geniş bir öğrenci kitlesine ulaşan Muharrem Kaşıtoğlu, benzer formatta yazdığı Üsküdar Masalı adlı kitabı ile de yeni bir serüvene daha başladı.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ve dağıtılan Üsküdar Masalı daha şimdiden çocukların ilgi odağı oldu. Beykoz Masalı kitabı ile pek çok okulda söyleşi ve imza günlerine katılan yazar Kaşıtoğlu, Üsküdar Masalı ile de aynı yolculuğuna devam ediyor.

Muharrem Kaşıtoğlu; bu çerçevede Beykoz, Rüzgârlıbahçe Mahallesi’nde bulunan Şehit Hasan Kaya Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Kaşıtoğlu, öğrencilerle yaptığı söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ardından çocuklara sorular sordu ve doğru cevabı verenlere çeşitli hediyeler verdi. Sonrasında ise tüm çocukların kitaplarını imzaladı.

Okul yönetimi Muharrem Kaşıtoğlu’na, kitabın kapağının görselinden oluşan bir pasta hazırladılar ve çocukların yazarın bir önceki kitabı olan Beykoz Masalı ile ilgili düşüncelerini dile getirdikleri defteri hediye ettiler. Kitapları ile ilgili karikatürler çizen bazı öğrenciler çizimlerini Kaşıtoğlu’na hediye ettiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.
“Öncelikle bize bu imkânı veren okul müdürümüz Yener Hoca’ma ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Beykoz Masalı kitabı ile çocukların gönlüne ve aklına ulaşmak için başlattığımız yolculuk Üsküdar Masalı ile devam ediyor. Ardından Fatih Masalı ve daha niceleri gelecek inşallah. Çocukların kitapları çok beğenmeleri, kadim ilçelere dair bilgiler edinmeleri ve öğrendiklerini benimle paylaşmaları şahsım için en büyük mutluluktur.” diyen Kaşıtoğlu “Ümit ediyorum ki, Beykoz’un ve Üsküdar’ın tüm ortaokullarında bu etkinlikleri gerçekleştirebilir ve çocukların kitap okuma sevgilerini artırma yolunda bir katkı yapabiliriz. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz unutmamalıdır ki, kitap okuyan çocuklar için başarı kaçınılmazdır. Onları dijital bağımlılığın elinden kurtarmanın en etkili ve faydalı
yolu kitaplardır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim