İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, Okul Aile Birliği Başkanı Osman Topuz ve yönetimi katıldı.

Konuşmasına Halk Eğitim Merkezi hakkında bilgiler vererek başlayan Beykoz Halk Eğitim Müdürü Mustafa Mamur, "Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği yönetiminin iş ve sağlık sorunları sebebiyle istifa etmesinden dolayı Aralık 2019'da Olağanüstü Genel Kurul yapılması sonucunda yeni yönetimi oluşturduk.  Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği olarak amacımız Okul Aile Birliği Yönetmeliği kapsamında Halk Eğitimi Merkezi'nin halk ile bütünleşmesini gerçekleştirmek, kursiyerler ile işbirliğini sağlamak, desteklemek, Halk Eğitimini geliştirici ve daha fazla bilinir hale gelmesinde, tanınmasında Halk Eğitimi Merkezi yönetimi ile beraber çalışmaktır.  Halk Eğitimi Merkezince gerek eğitim öğretim dönemi içinde gerekse  eğitim öğretim dönemi  sonunda planlanan kurs, seminer, tiyatro, sanat, gezi kermes ve benzeri etkinliklere katkı sağlamak, Halk Eğitimi Merkezi ile Sivil Toplum Kuruluşları arasında Halk Eğitimi Merkezi adına köprü olmak, beraber hareket etme vazifesini üstlenmek gibi çalışmalarımız olacaktır.

Beykoz Halk Eğitimi Merkezi'nde aralık 2019 tarihi itibariyle 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılında 40 Okuma Yazma, 98 Mesleki ve Teknik Kurs, 48 Sosyal ve Kültürel kurs açılmıştır." ifadelerini kullandı.

Talep üzerine yeni göreve geldiklerini ve icra ettikleri sanatın bunda etkisi olduğunu kaydeden Beykoz Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Osman Topuz, "Halk Eğitim Merkezinde hizmet etmek istedik. Beykoz'a ses getirelim. Bu işi de ancak sizin sayenizde yapacağız, siz varsanız biz varız. Beykoz basını olarak hiç ayrım yapmadan hepinize aynı mesafede olacağımın sözünü verebilirim. Çalışmalarımız var. Beykoz Belediyesi'nden isteklerimiz var. Başkan, Başkan yardımcıları ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüyoruz. Çalışmalarımız doğrultusunda hocalarımızı da aramıza aldık. Daha önceki yönetimlerde olmayan bir şeyi yaptık. Ne yapılması gerektiğini onlardan öğrenmeliyiz. Kooperatifleşme yönünde adım atacağız. Belediyemizden yer tahsisi yapmaya çalışacağız. Kurs yerimiz bize ufak gelmektedir. Kursiyerlerin yaptığı ürünlerin oralarda satışa çıkarılmasını sağlamaya çalışacağız. Mücadele edeceğiz, her yaptığımız işi size duyurmak zorundayız ki vatandaşlarımızın da yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan haberdar olmasını sağlayalım" ifadelerini kullandı.

Beykoz'un sevilen ismi Osman Topuz'un Beykoz Halk Eğitim Okul Aile Birliği Başkanı olması Beykozlular tarafından sevinçle karşılandı. Yönetici arkadaşları ise, "El sanatları ustası birisinin Halk Eğitim gibi bir kurumda görev alması onunla yönetici olmak büyük onur" dediler.

Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Yönetimi

Osman Topuz

İbrahim BAŞLANTI

İlker GÜNER

Faruk ÜNAL

Ozan DERVİŞ

Cüneyt YALVAÇ

Jale GÜLTEKİN

Gülhan ÇELİK

Kadriye KARACA

Tuncay ÜNDE

Editör: TE Bilisim