Vedat Coşkun, Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının Açılış Töreni'ne katıldı.

İstanbul Ticaret Odası ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protol gereği okul hamisi olan Vedat Coşkun, yeni eğitim öğretim yılının açılışında şehit öğretmenlerini andı. Coşkun, öğrenci, öğretmen ve ailelere başarılar dileyerek konuşmasına başladı. 

Beykoz’da eğitim ve spor camiasına verdiği destekler ile bilinen iş insanı Vedat Coşkun, aynı zamanda Eyvah Grubunun da üyesi. 

2019-2020 yılı eğitim döneminin ilk gününde konuşma yapan Vedat Coşkun, "Birbirinden değerleri genç kardeşlerim, bende sizin oturduğunuz bu sıralarda eğitim hayatımı tamamladım ve 1988 yılında bu okuldan mezun oldum. O dönemden bir tek hocamız kalmış, elleri öpülesi Cemalettin Erdem hocam. Tabi birde sınıf arkadaşım Aydoğan Başaran, şuan sizin öğretmeniniz olarak bu okulda görev yapmakta. Arkadaşımın böyle kutsal bir görevi yürüttüğü için büyük gurur duyuyorum. Allah bütün öğretmenlerimize, hem de sizlere sağlıklı, huzurlu uzun ömürler vermesini niyaz ediyorum. Öğretmenlerinizin kıymetini bilin, onları üzmeyin. Onlar, sizin başarılı olup üniversite sınavınızı kazanmanız isteyecektir. Sizlerde azmedin, daha çok çalışın ve önemli yerlerde çalışan insanlar olun. İş adamı olun, blim adamı olun. Ne olursa olsun, yaptığınız işte en başarılı siz olun.

Eğitim hayatınıza neden önem vermeniz gerektiğini Atatürk’ün gençliğe hitabesinde net bir şekilde açıkladığını ve sizin de bunu idrak ettiğinize şüphem yoktur.

Atatürk'ün de tüm ümidi gençlikteydi. Bizim de öyle, yarın sizin de öyle olması ümidiyle. Hepinizi seviyor, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

İş İnsanı Coşkun'un yaptığı konuşma sonrası Okul Müdürü Habip Küçükseymen'de bir konuşma yaptı. Küçükseymen, "Vedat Coşkun Bey'in okulumuza sunduğu katkılardan ve bu anlamlı konuşmayı yaptığı için kendilerine okulumuz adına teşekkür ediyoruz. 2019-2020 yılının öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz açısından güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum. Başarılar diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim