Beykoz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Okullarımız spor yapsın her türlü bağımlılıktan uzak kalsın’ Projesi kapsamında 25 okula 200 adet top hediye edildi.




Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Kubilay Kalaycıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve şube müdürleri, kamu birim müdürleri, BİSK Başkanı Asım Özdemir, Mili Takım Eski Kaptanı  Rüştü Rençber, STK ve dernek başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: “Bağımlılıklardan kurtulmanın en önemli yolu spor.”

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: “Spor benim için bağımlılıkla mücadelede birinci sırada. Gençlerimizi bağımlılıktan uzak tutmak için polisiye tedbirler tabii ki de var. Ancak yetersiz. Biz bu yavruları nasıl bilinçlendirelim? Onları sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerle buluşturursak başarılı oluruz. Bu bağımlılıklardan da kurtulmanın en önemli yolu spor. Güzel ve anlamlı organizasyonları için İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay çocuklara sporu benimsetmenin önemine değinerek, spora başlamanın en iyi yolunun günde 1 saat yürümek olduğuna vurgu yaptı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük: “Amacımız gençlere spor alışkanlığı kazandırmak.”

Beykoz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük ise: “Madde ve teknoloji bağımlılığının gençlerimizin arasında yayılmasını engellemek için onlara sosyal, kültürel ve sportif sorumluluklar vererek olumlu alışkanlıklar kazandırmak gerekiyor. Amacımız, bilinç düzeyi yüksek gençler için bağımlılık hakkında bilgilendirmeyi yaparken, aynı zamanda sporun gücünden yararlanarak gençlere spor alışkanlığı kazandırmaktır. Bu amaçla ilçemizde sporu yaygınlaştırmak ve bu projemizle öğrencilerimizin eksikliğini hissettiği spor malzemelerinin temini için çalışmaktayız. Desteklerini bizlerden esirgemeyen, spora ve sporcuya verdiği önem için Ahmet Katırcı’ya, 2018-2019 eğitim öğretim yılı okul sporları faaliyetlerinde ve projelerinde maddi manevi destek veren Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek’e  milli formamızı yıllarca gururla terleten, kaptanımız  Rüştü Rençber’e, teşekkür ederiz” diye konuştu.

Programda ödül olarak Kaptan Rüştü Rençber tarafından temin edilen toplar ilçede oynanan okul sporlarında, Basketbol ve Futbol branşlarında, başarılı olan okullara hediye edildi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde kurulan, ulusal ve uluslararası başarı gösteren atletizm takımı ve birçok dalda  başarılı olan sporcu öğrencilere hediye ve başarı belgesi takdim edildi.

Programda, Cumhurbaşkanlığı’nın  100 günlük eylem planı kapsamında Sportif Yetenek Taraması projesinde görev alan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlerine  Kaymakam Ahmet Katırcı tarafından Başarı Belgesi Takdim edilirken,  küçük  sporcular da Kaymakam Ahmet Katırcı’ya spora ve sporcuya verdiği  önem için plaket hediye etti.

Editör: TE Bilisim